25/12 Nu är Joel och Sallys valpar här. Riktiga tjockisar som vägde mellan 350 och 400 gr vid födseln. Vi har 2+1 kvar då en liten tjej tyvärr inte klarade sig. Vårt barnbarn Alice har döpt valparna efter sagoprinsessors hundar. Ruffs, Tuffs och Fiffi :)) Sally och dom tre små mår bra och valparna växer så det knakar.
 
Den 19/8 drog vi iväg på en ny semestertripp med 4 utställningar inplanerade. Denna gång söderöver i Sverige och alla hundarna var givetvis med. Speciellt Turid blir överlycklig när hon inser att hon ska få följa med men hon blir väldigt besviken när hon inte ska springa i utställningsringen. Efter alla bedömningar får hon sig en liten runda och lyckan är fullkomlig. 
20/8 Svensk Vinnare i Norrköping Domare: juniorer Mr Gordon Williams,vuxna Mrs Penny Williams
Joel vann en stor juniorklass med CK - Nu hade det varit skoj om vi haft en Svensk juniorvinnartitel :-)) även om jag personligen anser att det kryllar av alla möjliga och omöjliga titlar idag. Dessa titlar radas upp på en lång rad trots att det finns gemensamma benämningar för en del av dem. På "den gamla goda tiden" titulerades hunden ex NordUCH när den uppnått championat i tre länder i Norden osv
Meija föll inte alls domaren i smaken och fick nöja sig med VG.
21/8 SKK Eskilstuna Domare: Johan Andersson
Joel 2:a med CK i juniorklassen
Meija Excellent
Efter utställningen åkte vi upp till Dalarna och tillbringade några dagar med barn och barnbarn. Mitt i Borlänge promenerade vi många timmar på jättestora kortklippta grönområden. Jätteskönt och väldigt bra träning för våra hundar som inte är vana att möta andra hundar på promenaderna. Vi passade också på att äta surströmming med Kenneth - mummms. Tack Kenneth med familj för några härligt lata dagar i Bäsna.
Den 25/8 drog vi vidare till underbara Hafstens Camping i Uddevalla. Härligt sommarväder och en jättefin stuga gjorde torsdag/fredag till en riktig hit. Resten av helgen var en väldigt blöt historia. 
27/8 SKK Ljungskile Domare: Einar Paulsen
Joel vann juniorklassen med CK och placerade sig slutligen som 4:a Bästa Hane med cert :))))
Meija var gammalmodig i modellen och pälslös = VG
28/8 SSRK Gustavsberg Domare: Mrs Lesley Swigciski
Joel 2:a med CK i juniorklassen
Meija Excellent
Den 29/8 styrde vi kosan hemöver. En väldigt trevlig semester med många härliga minnen. Det var så trevligt på alla utställningarna och jätteroligt att träffa gamla bekanta men..... borta bra men hemma bäst. Jämtland och Storsjön är otroligt vackert och vår egen säng är vääääldigt skön. Tror hundarna kände det likadant då totala glädjeyran utbröt när vi släppte ut dem hemma på gården.
 
20110808 Valparna har flyttat till sina nya familjer och här är det tomt och tyst men vi ser dem snart igen.
 
20110807 SKK Int Svenstavik Domare: Hannele Jokisilta
Joel BIR&cert
Thilda vann championklassen utan CK
BIM, cert nr2 och CACIB till Thilda&Oliver's dotter Häljans Beth "Bettan"  Varmt grattis Towe&Urban. Det var jätteroligt att träffas igen och tack för sällskapet hela eftermiddagen. Hoppas ni hann till Ö&B
Regnet kom lagom till finalerna men när det var dags för grupp8 sken solen igen :) Ingen placering för vår prins men vad gör det - Vi är lika glada ändå. BIG&BIS till en jättesnygg Caci's-flat. Grattis! 
Tack för besöket Ulla-Stina Alltid lika trevligt att träffas och roligt att du gillade våra Hoss&Sally-grabbar  
 
Väldigt länge sedan jag uppdaterade hemsidan men vi har en väldigt lugn period på hundfronten. Lite har dock hänt sedan sist
 
V21 Vi tog en minisemester och drog iväg med 6 hundar till Norge och Karin&Åge Sally som var dräktig fick stanna hemma hos Jenny&Johan.
Vi hade några trevliga dagar med god mat&dryck och mycket hundprat. Tack snälla Karin&Åge för vår vistelse på "Lyxhotellet" och tack J&J för hundvakten. Givetvis passade vi också på att ställa ut ett par hundar :))
 
28/5 Norsk spanielklubbs huvudutställning Domare: Ola Eriksson
Joel 3:a i juniorklassen
Meija 3:a i öppenklassen med CK
 
29/5 NSK Domare: Per Iversen
Joel 2:a bästa hane med cert
Meija Exc
 
4/6 SSRK Sundsvall Domare: Zorica Salijevic 
Joel 4:a Bästa hane
Meija Exc
 
8/6 Sally&Hoss valpar föddes (3+1) Tyvärr var valparna väldigt stora och tiken plus en hane klarade sig inte då valpningen tog väldigt lång tid och närmaste jourveterinär fanns i Sundsvall. Kvar har vi två små kubiker "Humle och Dumle" som bor i ett skafferi. Se dem på bild under fliken valpar-aktuell kull
 
20/6 Vår lilla gulliga Abby som varit på kollo på Lunna gård i ett par veckor flyttar dit för gott. Varmt lycka till med go'a Abby Daniel 
 
4/7 Efter många månaders planerade startade vi vår resa mot Värlsutställningen i Paris tillsammans med Ewa&Juha Många mil blev det och många skojiga minnen. Ingen av våra pojkar rönte några framgångar men vad gör väl det En upplevelse var det iaf - Själva utställningen en mkt skitig sådan :( med dålig tidsplanering. Tack Ewa&Juha för en trevlig resa och jättestort tack till Jenny och Johan som tog hand om hundarna här hemma.
 
16/7 SSRK Luleå Domare: Christina Daniels
Joel 4:a Bästa hane med res-cert
Thilda 2:a Bästa tik
 
V14 Sally parades med Hoss den 9/4. Förhoppningsvis väntar vi valpar V23. Läs mer på sidan Planerade valpar
 

Häljans Beth

 

16/4
SKK Västerås Domare: Lizbeth Liljeqvist
Abby 3:a med CK i juniorklassen
Meija 2:a med CK i öppenklassen
 
Thilda&Oliver-dottern Bettan (Häljans Beth) var ute och luftade sig på Brukshundsklubbens inoff i Strömsund. BIR&BIG-2 blev resultatet. Grattis Towe och Urban Nu vill vi se mer av Bettan :)
 
26/3 Melker, Sally och Abby ögonlysta ua för PRA och katarakt
 

Melker&Poccis


V9 En av mina stora favoriter på tiksidan, "Poccis" NO UCH SE U(U)CH Caseins Caves Of Bermuda har varit på besök hos Melker. En väldigt spännande kombination som vi verkligen håller tummarna för. Läs mer om Poccis på kennel Hotsteps hemsida och se kullens stamtavla på Melkers avkommesida.
 

Nyheter 2008 2009 2010


 

Copyright © Häljans Kennel
Webmaster & Design: Artmaster's Kennel
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidan!